Spală vesela cu adevărat eficient!

 

532125_1280x720
sursa foto: abc30.com

Așa precum ne place să mergem în ospeție cu orice ocazie, așa și noi, la rândul nostru, gătim acasă diverse bucate pentru a întâlni oaspeții cu o masă bogată. Însă, după o seară perfectă, cu o masă gustoasă, petrecută alături de oamenii dragi, nu ai mare chef să speli vasele, îndeosebi dacă te așteptă un munte de veselă murdară. De aceea, ne-am propus să ușurăm această mică povară și să vă dăm câteva îndrumări cum ați putea face din spălatul veselei o activitate interesantă, dar și eficientă în același timp.

 

Pentru început trebuie să sortăm vesela. Stabilim careva mici criterii după care facem acest lucru, de exemplu după felurile de mâncare sau după tipul de veselă. În același timp, îndepărtăm toată mâncarea rămasă pe vase. La sigur pare ciudat, dar cu siguranță va constitui un plus la economisirea timpului pe viitor.

Ar fi mult mai ușor de spălat vasele dacă scăpăm la început de vesela de dimensiuni mai mari pentru ca acestea să nu ne incomodeze mai departe. După, ne putem ocupa și de vesela de mici dimensiuni. Vasele mari eliminate și cele mai mici, ne vor elibera spațiul pentru a putea mai comod și mai rapid să spălăm vasele care sunt în volum mai mare.

Nu uităm și faptul că, cu cât e mai fierbinte apa, cu atât mai ușor va merge procesul. Vom scăpa mai ușor de grăsimi, dar și vom lăsa mai puține urme pe vesela din sticlă, metal. Un rol nu mai puțin important, îl are detergentul pentru veselă. Ne aflăm în timpul când există o mulțime de soluții pentru vase, dar cu siguranță nu toate sunt la fel de eficiente, din acest considerent ținem cont de detergentul pe care îl procurați când vine vorba de spălatul veselei. În acest context, vă anunțăm că pe viitor vom face mai multe testări pentru a găsi care este cea mai bună soluție pentru vase.

Chiar și după spălare aranjăm vesela pe uscător cât mai organizat pentru a economisi din timpul pierdut la aranjarea veselei în dulap, la locul său. Pentru un rezultat cât mai bun, vă recomandăm câteva sfaturi de care ar fi bine să țineți cont când vă ocupați de veselă:

  1. Folosiți chiuveta au o cadă pentru a spăla vasele, acest lucru va permite să economisiți nu doar timpul, dar și apa.
  2. După spălare aranjați vesela la scurgere într-o tavă, acest lucru va permite să evitați scurgerea de apă nedorită și nu v-a permite apariția mucegaiului sau mirosului neplăcut, spre deosebire de atunci când folosiți un prosop de masă.
  3. Folosiți soluția pentru spălat vase direct în apă, nu o picurați pe burete, este mult mai eficient. Folosiți apă cât mai caldă, pentru a nu lăsa urme pe sticlă și argint.
  4. Folosiți apa rece în cazurile când spălați vesela murdare de produse lactate și/sau urmele de amidon.
  5. Pentru a îndepărta mâncarea arsă sau greu de îndepărtat, turnați apă în vas și adăugați ¼ bicarbonat de sodiu, apoi puneți la fiert și lăsăm după, o oră la înmuiat, ca mai târziu să spălăm cu ușurință.

Pe final vă putem spune că, dacă doriți să folosiți eficient apa, timpul dvs. țineți neapărat cont de sfaturile noastre și nu uitați să invitați și prietenii voștri în comunitatea celor care le pasă de curățenie și sănătate.

Lasă un comentariu